Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κάγκελα (συνέχεια και πάλι μέχρι να πέσουνε)

Δημοσιεύουμε απάντηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Νέας Σμύρνης ενάντια στα Κάγκελα σε επιστολή που εξέδωσε η Δ.Ε. Νέας Σμύρνης του ΛΑΟΣ.


Σε απάντηση της υβριστικής επιστολής που εξέδωσε η Δ.Ε. Νέας Σμύρνης του ΛΑΟΣ υποστηρίζοντας τις αυταρχικές πρακτικές ελέγχου του δημόσιου χώρου που εφαρμόζει η «αριστερή» δημοτική ηγεσία, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

  • Η πρωτοβουλία ενάντια στα κάγκελα δεν είναι καθοδηγούμενη ή ελεγχόμενη από τον Γαλαξία ή από οποιαδήποτε άλλη αριστερή ή δεξιά συλλογικότητα, αλλά αποτελεί μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών όλων των χρωμάτων και των πολιτικών κατευθύνσεων που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν χώρο για να παίζουν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

    Η κατάληψη του δημοσίου χώρου από τα τραπέζια και τα καθίσματα των καφενείων και εστιατορίων της πλατείας έχει μειώσει στο ελάχιστο τους ελεύθερους χώρους για παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα τα παιδιά έχουν αναγκαστεί να περιοριστούν στα κομμάτια που παραμένουν ακόμα εκτός των εμπορικών χρήσεων. Σε αντίθεση με τις δημοτικές αρχές και του ακροδεξιούς υποστηρικτές τους, θεωρούμε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν χώρο για να παίζουν ελεύθερα. Η περίφραξη της Πυραμίδας που έχει γίνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους μόνο τον περαιτέρω έλεγχο του χώρου μπορεί να εξυπηρετήσει.

    Η περίφραξη αυτή δε έγινε για λόγους ασφάλειας. Αν ήταν αυτός ο σκοπός θα έπρεπε να γίνουν επεμβάσεις προκειμένου να γίνει πιο ασφαλές το παιχνίδι στην πυραμίδα και να φτιαχτούν κι άλλοι πιο ασφαλείς χώροι από τον Δήμο στην Πλατεία προκειμένου να παίζουν τα παιδιά. Γι’ αυτό προτείνουμε να επισκευαστεί η πυραμίδα προκειμένου να είναι πιο ασφαλής και να δημιουργηθεί άμεσα παιδικής χαρά στο διπλανό χώρο που παραμένει άδειος.

    Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των παιδιών σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και δράσεις που αφορούν την καθημερινή τους ζωή είναι πράγματι ένα πολύτιμο μάθημα ελευθερίας. Ενάντια στη λογική της αυταρχικής εκπαίδευσης και πειθαρχίας, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν τη δύναμη και να μην φοβούνται να αντιστέκονται σε κάθε είδους ιδιωτικά και πολιτικά συμφέροντα που προσπαθούν να τα εμποδίσουν από το να ζουν ελεύθερα. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε την Παρασκευή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κάγκελα με ομαδική παιχνίδια και ζωγραφική και καλούμε όλους του γονείς και τα παιδιά της Νέας Σμύρνης ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και φυλής να έρθουν να παίξουμε και να βρούμε τρόπους να διεκδικήσουμε τον δημόσιο χώρο που μας ανήκει.

    Πρωτοβουλία Πολιτών Νέας Σμύρνης ενάντια στα Κάγκελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραδόσεις

Παραδόσεις
Δείτε τη! αξίζει!

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP